Ce înseamnă First Name? Poate ați observat că pe multe acte oficiale (buletin, pașaport, permis de conduce) apare și first name, dar ce înseamnă?  În română First Name se traduce prin prenume. Abrevierea lui este FN, dar nu este la fel de folosită spre deosebire de altele: g2g, dm, afk.

Ce înseamnă first name și când îl primești?

Prenumele (First Name) este acel nume primit la naștere și are rolul să diferențieze o persoană de membrii aceeași familie sau a unui clan. Pentru prenume se mai folosesc și: nume de botez, nume mic, nume personal. În tradiția creștină, cel puțin unul dintre prenume ar trebui să fie acela unui sfânt. Încă din cele mai vechi timpuri, cele mai multe nume erau de origine religioasa apoi, în semn de respect față de familie, primul băiat născut primea numele bunicului din partea tatălui.

Istoria numelui și prenumelui (last name, first name) în România

La început, oamenii aveau doar un nume (prenume), dar pe la începul secolului XV, românii au început să adauge pe lângă numele de botez și o porecla sau un nume de familie (last name). Oficial numele format din prenume (first name) și nume (last name) apare în anul 1831 în Moldova într-un recensământ. Atunci numele era compus din numele mic, cuvântul sin (cuvânt de proveniență slavonă care înseamnă fiu) și numele tatălui. De exemplu Păun sin Iancu, Marin sin David. În unele cazuri, atunci, numele era urmat și de un supranume Cioban, Crețu, Baciu care au devenit și numele de familie pe care le știm și astăzi.

First Name  (Primul nume) din istorie

Acum 30.000 de ani, când scrisul încă nu se inventase, oamenii se semnau punând mâna pe o piatră și suflau cu praf peste. Dar fără ceva scris nu putem știi cum îi chemau sau dacă erau bărbați sau femei. Primul nume descoperit este aceluia unui contabil din Mesopotamia. Pe o tăbliță care datează de prin 5.000 î.Hr era o chitanță pentru o tranzacție de orz și avea inscripția „29.086 măsuri de orz, 37 de luni Kushim”. Unii istorici nu cred Kushim ar fi un nume ci doar o meserie.

Ce înseamnă First name, last name (prenume și nume)

În română, chiar și în engleză, prenumele trebuie pus înainte numelui de familie. Doar în actele oficiale, precum cele oferite de poliție din România, numele de familie (last name) apare primul. În Europa majoritatea țărilor scriu prenumele înaintea numelui, excepție face Ungaria.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Certificate Energetice și Audit

Știați că orice locuință se poate vinde doar dacă proprietarul are certificat energetic pentru ea?

Noi vă ajutăm: suntem profesioniști și la un preț modic aveți certificatul necesar pentru afacerile dvs imobiliare.

Sunați-ne acum la

telefonul mobil 0773 897 010

Spuneți-ne doar unde aveți construcția, de ce tip este… de restul ne ocupăm noi. Veți primi certificatul în timp util.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.