nume foarte uzual

Niște părinți din Franța au ajuns în instanță, după ce au decis să-și numească fiica Liam.

Potrivit unui articol dintr-un ziar local francez, cuplul din Bretania se confruntă cu reacții după ce a dat celui de-al treilea copil al lor, o fetiță, un nume folosit în mod tradițional pentru băieți după nașterea sa în noiembrie.

Deși acest lucru poate părea obișnuit la părinții americani, alta este situația în Franța. Un procuror dorește să interzică familiei să folosească acest nume pentru că “ar putea crea un risc de confuzie între sexe” pentru copilul tocmai născut. Și mai mult, a spus că numirea unei fetițe Liam este “contrară interesului copilului și ar putea să-i facă rău în relațiile sale sociale”. Mai mult, raportul a mai spus că cuplul a fost încurajat să schimbe numele fiicei lor la ceva mai feminin.

Același procuror a cerut judecătorilor să dea “copilului un alt nume care să fie ales de părinți și, în lipsa acestuia, de către judecător”. Apoi, el a mers atât de departe încât să ofere câteva exemple de bărbați faimoși care au avut același prenume, printre care Liam Neeson și Liam Gallagher, fostul vocalist al trupei Oasis, pentru a argumenta faptul că numai bărbații ar trebui să fie numiți Liam.

Deși acest lucru poate părea puțin cam extrem pentru unii, acest tip de intervenție este destul de normal în Franța. În mod ciudat, guvernul francez a avut întotdeauna o mână puternică în ceea ce părinții decid să-și numească copiii. Până în 1993, mamele și tații puteau alege numele de copii numai dintr-o listă aprobată și chiar dacă numele unisex devin din ce în ce mai des întâlnite în întreaga lume, în special în SUA, se pare că această tendință nu a prins încă în Franța.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii GEO

Facem studii geotehnice în București și în provincie

prețuri foarte avantajoase….

Sunați-ne acum la mobil 0773 897 010