ACTUALIZARE 1: Auxiliarul prezentat NU este avizat de minister!

Atacul împotriva naţiei române, a obiceiurilor strămoşeşti şi a „elementelor de identificare” valabile de mii de ani continuă. Unii îl fac direct, alţii indirect, din prostie sau incompetenţă ori efectiv fără să-şi dea seama.

prostie sau incompetenţă

Dacă veţi consulta unele auxiliare de clasa I, indiferent de editura la care au fost tipărite, veţi constata că nume şi expresii româneşti au dispărut cu desăvârşire sau apar ici-colo, în vreme ce nume şi expresii din alte zone ale lumii îşi fac loc chiar pe primele pagini ale cărţilor de pe care copiii noştri sunt obligaţi să înveţe.

Prezentăm astăzi un auxiliar pentru clasa I în care Nenea Omar, Lionel, Ariana, Amona, Oman, Uma, Armina, Ramina, Anemona, Lolica sunt la loc de cinste, chiar în primele pagini

UPDATE 2: Vrancea Media a cerut un punct de vedere şi autoarei Adina Grigore, unul din autorii auxiliarului din care am selectat imagini la finele postării. Iniţial, a încercat să ne ofere câteva explicaţii, însă când discuţia a ajuns la numele de persoane la care am făcut referire în postare, Adina Grigore s-a arătat vădit deranjată, sfârşind prin a ne închide telefonul în nas, fără a oferi nici o explicaţie pertinentă cu privire la abordarea pe care a ales-o în auxiliarul respectiv. 

UPDATE: Vrancea Media a cerut astăzi un punct de vedere Ministerului Educaţiei şi Cercetării, răspunsul primit fiind următorul (în esenţă, auxiliarul în cauză nu are avizul MECS):

1. Tipăritura la care faceţi referire în articolul dumneavoastră NU este manual şcolar, prin urmare nu face parte din seria manualelor şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (lista acestora poate fi consultată atât pe site-ul dedicat, www.manuale.edu.ro, cât şi în Catalogul manualelor şcolare valabile în învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2015-2016 (http://www.edu.ro/index.php/liste_nom_cent_cat/23366).

2. Statutul respectivei tipărituri este de auxiliar didactic. Conform legii, auxiliarele didactice sunt avizate de Ministerul Educaţiei, însă ca urmare a revizuirii cadrului legislativ în acest domeniu, MECS a sistat avizarea auxiliarelor didactice începând cu luna septembrie a anului 2014. Anterior acestei date, MECS a avizat 10 auxiliare didactice propuse de Editura ARS LIBRI, însă printre acestea nu se regăseşte cel care face obiectul articolului dumneavoastră.

Cu alte cuvinte, respectivul auxiliar didactic nu are avizul MECS, prin urmare nu poate fi folosit în procesul de predare la clasa I. În condiţiile în care acest lucru se întâmplă, responsabilitatea utilizării sale revine EXCLUSIV cadrului didactic.

3. Vă rugăm, în virtutea acestor informaţii puse la dispoziţie, să nu perpetuaţi confuzia între manual şcolar şi auxiliar didactic şi să nu implicaţi Ministerul Educaţiei într-un caz fără legătură cu atribuţiile sale.

Vă mulţumim!

––––––––––––––––––––––––––––––––

Iată cum arată pagina 3 din auxiliarul de clasa I, practic prima pagină după copertă:

manual 1

Mai sunt introduse şi alte nume gen Jojo (prezentă mai mult dezbrăcată în Playboy), Meme (Stoica de la fotbal probabil, personaj violent cu suporterii, aflat acum în puşcărie) ori Lionel (Messi de la echipa de fotbal Barcelona), într-o pervertire a percepţiei copiilor noştri care trebuie să uite de unde se trag cu adevărat (deh, suntem europeni sau mondialişti, nu români, nicicum naţionalişti).

manual 8
manual 4
manual 6

Asta în timp ce nume precum Ştefan, Gheorghe, Vasile, Constantin şi Ion sunt cu greu de găsit în multe auxiliare.

Sigur, se vor găsi multe explicaţii pentru a se justifica că, de fapt, sunt metode prin care elevii învaţă să scrie şi să citească în mod corect. Celor care vor veni cu acest argument le spunem simplu: manualele de pe care au învăţat elevii din perioada interbelică (perioadă de vârf pentru învăţământul românesc) nu aveau nici un Omar sau vreo Ariană în el şi rezultatele la învăţătură au fost excelente….

manual 2
manual 3
manual autori
manual coperta auxiliare

sursa: vranceamedia.ro

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea..ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Certificate Energetice și Audit

Știați că orice locuință se poate vinde doar dacă proprietarul are certificat energetic pentru ea?

Noi vă ajutăm: suntem profesioniști și la un preț modic aveți certificatul necesar pentru afacerile dvs imobiliare.

Sunați-ne acum la

telefonul mobil 0773 897 010

Spuneți-ne doar unde aveți construcția, de ce tip este… de restul ne ocupăm noi. Veți primi certificatul în timp util.