Un cuplu de musulmani din statul american Georgia vrea să dea în judecată Departamentul de Sănătate Publică deoarece instituția a refuzat să emită certificatul de naștere al fiicei lor, pe motiv că numele ei de familie este absurd.

certificat de nastere

Părinții, Elizabeth Handy și Bilal Walk, vor ca fiica lor în vârstă de 22 de luni să se numească ZalyKha Graceful Lorraina Allah.

Însă, potrivit unor responsabili de la ministerul sănătății publice, numele de familie al copilului nu poate fi decât „Walk” sau „Handy”, adică cel al mamei sau al tatălui, sau o combinație a celor două, dar nu „Allah”, care înseamnă „Dumnezeu” în limba arabă.

Cei doi părinți susţin că numele ales este „nobil”, iar decizia instituţiei reprezintă „o încălcare a drepturilor”.

Filiala locală a American Civil Liberties Union (ACLU) a depus plângere zilele trecute împotriva statului Georgia.

„Nu este treaba guvernului să spună părinților cum pot sau cum nu pot să își numească copiii. Este un caz ușor de câștigat”, a declarat Andreea Young, director executiv al ACLU pentru Georgia.

Sursa mai spune că întârzierea numirii copilului are consecințe grave asupra securității fetiței, întrucât fără certificat de naștere nu poate beneficia de îngrijiri medicale, acces la școli sau posibilitatea de a călători.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Studii GEO

Facem studii geotehnice în București și în provincie

prețuri foarte avantajoase….

Sunați-ne acum la mobil 0773 897 010

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.