Un cuplu de musulmani din statul american Georgia vrea să dea în judecată Departamentul de Sănătate Publică deoarece instituția a refuzat să emită certificatul de naștere al fiicei lor, pe motiv că numele ei de familie este absurd.

certificat de nastere

Părinții, Elizabeth Handy și Bilal Walk, vor ca fiica lor în vârstă de 22 de luni să se numească ZalyKha Graceful Lorraina Allah.

Însă, potrivit unor responsabili de la ministerul sănătății publice, numele de familie al copilului nu poate fi decât „Walk” sau „Handy”, adică cel al mamei sau al tatălui, sau o combinație a celor două, dar nu „Allah”, care înseamnă „Dumnezeu” în limba arabă.

Cei doi părinți susţin că numele ales este „nobil”, iar decizia instituţiei reprezintă „o încălcare a drepturilor”.

Filiala locală a American Civil Liberties Union (ACLU) a depus plângere zilele trecute împotriva statului Georgia.

„Nu este treaba guvernului să spună părinților cum pot sau cum nu pot să își numească copiii. Este un caz ușor de câștigat”, a declarat Andreea Young, director executiv al ACLU pentru Georgia.

Sursa mai spune că întârzierea numirii copilului are consecințe grave asupra securității fetiței, întrucât fără certificat de naștere nu poate beneficia de îngrijiri medicale, acces la școli sau posibilitatea de a călători.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Certificate Energetice și Audit

Știați că orice locuință se poate vinde doar dacă proprietarul are certificat energetic pentru ea?

Noi vă ajutăm: suntem profesioniști și la un preț modic aveți certificatul necesar pentru afacerile dvs imobiliare.

Sunați-ne acum la

telefonul mobil 0773 897 010

Spuneți-ne doar unde aveți construcția, de ce tip este… de restul ne ocupăm noi. Veți primi certificatul în timp util.

Studii GEO

Facem studii geotehnice în București și în provincie

prețuri foarte avantajoase….

Sunați-ne acum la mobil 0773 897 010

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI