Biserica o sărbătorește astăzi pe Sfânta Cristina (Hristina) Marea Mucenică. Hrisoavele spun că s-a născut în Tir în timpul împăratului Sever, în jurul anului 200 d.Hr. Era fiica guvernatorului roman Urbain. Amândoi părinții ei erau idolatri. Se spune că în ciuda presiunilor părinților, ea a luat decizia de a-și dedica viața lui Isus.

Pe 24 iulie creștinii o cinstesc pe Sfânta Cristina Marea Mucenică

Sfânta Cristina, cunoscută popular ca Sfânta Hristina din Tir sau Sfânta Hristina din Bolsena, a trăit în secolul al III-lea. În secolul al III-lea, păgânismul a fost practicat pe scară largă, iar familia Cristinei era adepta păgânismului. Ei nu credeau în nicio religie sau în existența lui Dumnezeu, ci se închinau idolilor.

Numele Cristinei înseamnă „Micul Hristos” sau „Următorul lui Hristos.” Icoanele ei o arată ținând crucea în mâna dreaptă. Martirii care dețin o cruce înseamnă dorința lor de a-și sacrifica viața pentru Hristos. Există multe povești și relatări despre viața Sfintei Cristine. Cu toate acestea, viața timpurie a Sfintei Cristina este mai mult sau mai puțin aceeași în toate textele.

Sfânta Cristina și viața ei timpurie

Nu se știu prea multe despre viața timpurie a Sfintei Cristina. Nu există nicio mențiune despre mama ei sau frații ei. Toată viața ei este centrată pe tatăl ei, Urbain, guvernatorul Tirului și pe cei doi succesori ai săi, Dion și Julian, care au persecutat-o cu insistență.

Născută într-o familie bogată, Sfânta Cristina era o fată foarte frumoasă. Datorită frumuseții sale excepționale, mulți bărbați au vrut să se căsătorească cu ea când avea doar unsprezece ani. Avea o credință imensă în Hristos și dorea să urmeze învățăturile lui Hristos. Dar tatăl ei Urbain era împotriva practicilor creștinismului.

Acesta dorea ca ea să devină preoteasă păgână și să se închine la idoli. Prin urmare, a închis-o într-o cameră, presupunând că limitele camerei i-ar împiedica interesul pentru creștinism. Camera era formată din idoli de aur și argint, iar ea a fost instruită să ardă tămâie înaintea idolilor.

Limitele camerei nu au împiedicat-o să aprecieze frumusețea naturii care a fost creația lui Dumnezeu. Ea tânjea să-l înțeleagă și dorea să obțină mai multe cunoștințe cu privire la prezența lui Dumnezeu. Se crede că Dumnezeu i s-a revelat prin intermediul unui înger.

A fost foarte emoționată de sărăcia și suferințele oamenilor din jurul ei și a vrut să le ajute și să le susțină. Ea a rupt toți idolii păgâni de aur și de argint ai tatălui ei și i-a dat săracilor și nevoiașilor. Acest incident l-a înfuriat pe tatăl ei, care a pedepsit-o crunt. Acesta a fost începutul încercărilor ei.

Povestea martiriului Sfintei Cristina

Sfânta Cristina i-a mărturisit tatălui ei, Urbain, despre credința ei în Dumnezeu și că a zdrobit idolii păgâni. Acesta a fost atât de furios când a aflat despre incident, încât a ordonat să fie uciși toți servitorii care o asistau pe fiica sa.

Considerând că este o crimă, tatăl ei a pedepsit-o biciuind-o cu tije și a aruncat-o într-o temniță. Dar chiar și în închisoare Sfânta Cristina și-a ținut credința incredibilă în Hristos. Tatăl ei i-a cerut să slăvească și să se închine zeilor păgâni și să-i ceară iertare pentru crima ei. Dar credința ei în Hristos au rămas neclintite.https://f816254e38c61dc59006c280a6df1c12.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Acest lucru l-a mâniat atât de mult pe tatăl ei, încât a legat-o de o roată de fier, sub care s-a aprins un foc. Credința în Dumnezeu a salvat-o. A întors flăcările asupra celor din jur. A fost din nou aruncată înapoi în celulă. În noaptea aceea, un înger a apărut în fața ei și i-a vindecat toate cicatricile.

Într-un alt incident, o piatră i-a fost legată la gât și a fost aruncată în lacul Bolsena. Cu toate acestea, îngerul lui Dumnezeu a salvat-o din nou. Tatăl ei a murit după acest incident. După moartea lui Urbain, succesorul său Dion a continuat cu persecuțiile asupra Christinei.

Sfânta Cristina a fost torturată, dar nu a renunțat la credință

Dion i-a ordonat Cristinei să renunțe la credința ei în Hristos. Dar hotărârea și credința ei au fost atât de puternice încât nu a renunțat niciodată. Dion a torturat-o și a aruncat-o într-o celulă presupunând că va ceda durerii. A rămas acolo multe zile. Mulți oameni au venit la ea pentru a afla despre Dumnezeu și pentru a se converti la credința creștină. La fel ca Urbain, și Dion a suferit o moarte neașteptată.

Julian a fost ultimul ei persecutor. A aruncat-o într-un cuptor în flăcări. A rămas în cuptor nevătămată timp de cinci zile. A fost într-adevăr un miracol. Într-un alt incident, Sfânta Cristina a fost aruncată într-o cușcă cu șerpi. Dar Hristos a salvat-o încă o dată. Toți au fost surprinși când au văzut minunea, șiau început să creadă în existența lui Dumnezeu.

Plin de furie, Julian, chinuitorul, i-a tăiat limba și sânii. A fost orbit în timp ce o chinuia pe Sfânta Cristina. Ea și-a aruncat limba pe fața lui, ceea ce l-a orbit. După ce a suportat multe torturi similare, a fost omorâtă cu săgeți și în cele din urmă decapitată.

Sfânta Cristina și-a atins coroana de martir în orașul Tir. A fost botezată de propriul sânge. Mulți oameni din orașul Tir au fost inspirați să-i urmeze credința. Ei au fost inspirați de fermitatea, dedicația, îndrăzneala ei de neclintit și de faptul că și-a dat viața pentru Hristos.

Sfânta Cristina a suferit o agonie chinuitoare pe tot parcursul vieții. A fost bătută, torturată și martirizată pentru credința ei în Hristos. Moaștele ei se odihnesc la Palermo, în Sicilia. Sfântul patron al nebuniei, arcași și morari, acest martir creștin este venerat pe tot globul. Ziua ei de sărbătoare este pe 24 iulie în fiecare an.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea..ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii GEO

Facem studii geotehnice în București și în provincie

prețuri foarte avantajoase….

Sunați-ne acum la mobil 0773 897 010