Dacă te cheamă Vasile Mortu sau Jean Slănină, Elvis Bruce Lee sau Stafie Geografia, așadar dacă ai un nume pe care îl consideri caraghios sau chiar indecent, iată că poți să-l schimbi, pe cale administrativă, la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor.

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a transmis că numele unei persoane poate fi oficial schimbat, în anumite situații. Pe lângă motivele bine întemeiate, cetățenii mai trebuie să prezinte copii ale certificatelor de stare civilă, un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, consimțământul celuilalt soț, în cazul schimbării numelui de familie comun din timpul căsătoriei, dar și cazierul judiciar, respectiv cel judiciar.

Modificarea, condiționată de o serie de motive

Cererile de schimbare a numelui sunt considerate întemeiate în câteva situații, dintre care le amintim pe următoarele:când numele conține o expresie indecentă, ridicolă sau a fost tradus prost; când persoana respectivă a folosit, la serviciu, numele pe care doreşte să îl obţină, făcând dovada demersului, dar şi a faptului că este cunoscută cu acest nume; când ofițerii de stare civilă au făcut greșeli în registrele de stare civilă sau au eliberat certificate de stare civilă cu nume eronate, în baza cărora au fost eliberate alte acte; când numele sau prenumele conțin mai multe cuvinte reunite; când cineva vrea să-și schimbe numele de origine străină cu unul românesc, când cineva vrea să revină de la numele românesc la cel de la naștere; când părinții și-au schimbat numele, iar copiii lor vor să aibă același nume; când o persoană adoptată vrea să aibă același nume de familie ca al celorlalți membri; când prenumele purtat este caracteristic sexului opus; când persoanei i-a fost permisă, prin hotărâre judecătorească și irevocabilă, schimbarea sexului, iar aceasta solicită un nume corespunzător, în baza unui act medico-legal din care reiese sexul acesteia.

Cetățenii mai pot „umbla” la nume în urma unui divorț, de pildă, sau când au adoptat un minor și își doresc ca acesta să fie numit la fel.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea..ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Certificate Energetice și Audit

Știați că orice locuință se poate vinde doar dacă proprietarul are certificat energetic pentru ea?

Noi vă ajutăm: suntem profesioniști și la un preț modic aveți certificatul necesar pentru afacerile dvs imobiliare.

Sunați-ne acum la

telefonul mobil 0773 897 010

Spuneți-ne doar unde aveți construcția, de ce tip este… de restul ne ocupăm noi. Veți primi certificatul în timp util.