Am fost întrebați cum se scrie corect numele complet. Am căutat pe ici, pe colo, dar n-am găsit vreo normă care să impună o anumită ordine.

Cine ne-a trimis ideea, a menționat că i s-ar părea firesc să fie Prenume Nume, că nu degeaba îi zice primului Prenume.

Eu aș zice că depinde mult de context. Dacă ești într-un cadru instituțional (curs, examen etc.) sau, în fine, într-o situație în care e important să fii ușor de găsit, e bine să începi cu numele de familie, pentru că el este elementul cel mai specific al numelui complet (și nu degeaba e așa în buletin sau alte acte). Atunci când te prezinți personal, mi se pare firesc să începi cu bucățica aia de nume cu care te identifici. Și aici mă refer inclusiv la situația în care ai mai multe prenume – dacă te numești (în buletin) Popescu Ion Vasile Gheorghe, dar tu te simți ca fiind mai degrabă Vasile, mi se pare normal să te prezinți ca Vasile (Ion Gheorghe) Popescu.

Sau poți oricând să te prezinți ca Bond, James Bond 🙂

sursa

 

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Certificate Energetice și Audit

Știați că orice locuință se poate vinde doar dacă proprietarul are certificat energetic pentru ea?

Noi vă ajutăm: suntem profesioniști și la un preț modic aveți certificatul necesar pentru afacerile dvs imobiliare.

Sunați-ne acum la

telefonul mobil 0773 897 010

Spuneți-ne doar unde aveți construcția, de ce tip este… de restul ne ocupăm noi. Veți primi certificatul în timp util.

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea..ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.