Numele Corduneanu provine de la numele topic Cordun, cu suf. -eanu, care indică originea locală „în Cordun, cel din Cordun”.

Cordun este variantă a lui Cordon (< francezul cordon) cu sensul „Şir de militari dispuşi în scopul menţinerii ordinii”, „graniţă, frontieră, linie de apărare la graniţă alcătuită din posturi de soldaţi”, deci „cordon militar (grăniceresc), care conţine ideea de hotar”. Cordun este numele popular, vechi moldovenesc al Bucovinei, fiindcă din anul 1775 până în 1918, ea s-a aflat în cordonul militar al „anexatorilor” austrieci, Bucovina fiind anexată de Austria.

Într-un document de la 1790 se vorbeşte de „venitul moşiei Borouţii în cordun la ţin. Cernăuţilor”. La 1792: „Doroşăuţii, sat la ţin. Cernăuţii pe Nistru în Cordon”. La 1798: „în cordon la ţin. Cernăuţilor” şi „la marginea cordonului”. Aşadar, cei ce poartă numele Corduneanu sunt de origine bucovineni şi mai ales din ţin. Cernăuţi.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea..ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.omu.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.