Numele Corduneanu provine de la numele topic Cordun, cu suf. -eanu, care indică originea locală „în Cordun, cel din Cordun”.

Cordun este variantă a lui Cordon (< francezul cordon) cu sensul „Şir de militari dispuşi în scopul menţinerii ordinii”, „graniţă, frontieră, linie de apărare la graniţă alcătuită din posturi de soldaţi”, deci „cordon militar (grăniceresc), care conţine ideea de hotar”. Cordun este numele popular, vechi moldovenesc al Bucovinei, fiindcă din anul 1775 până în 1918, ea s-a aflat în cordonul militar al „anexatorilor” austrieci, Bucovina fiind anexată de Austria.

Într-un document de la 1790 se vorbeşte de „venitul moşiei Borouţii în cordun la ţin. Cernăuţilor”. La 1792: „Doroşăuţii, sat la ţin. Cernăuţii pe Nistru în Cordon”. La 1798: „în cordon la ţin. Cernăuţilor” şi „la marginea cordonului”. Aşadar, cei ce poartă numele Corduneanu sunt de origine bucovineni şi mai ales din ţin. Cernăuţi.

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Certificate Energetice și Audit

Știați că orice locuință se poate vinde doar dacă proprietarul are certificat energetic pentru ea?

Noi vă ajutăm: suntem profesioniști și la un preț modic aveți certificatul necesar pentru afacerile dvs imobiliare.

Sunați-ne acum la

telefonul mobil 0773 897 010

Spuneți-ne doar unde aveți construcția, de ce tip este… de restul ne ocupăm noi. Veți primi certificatul în timp util.

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea..ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.