Azi îi prăznuim pe sfinții Mihail și Gavril, conform calendarului creștin ortodox. Ce e interzis să faci azi și care este rugăciunea la care te rogi sfinților pentru ascultare? Datinile trebuie respectate! Ce se întâmplă dacă nu faci cum au lăsat în urmă strămoșii?

Sfinții Mihail și Gavril, sărbătoriți pe 8 noiembrie

Sfinții arhangheli Mihail și Gavril au lăsat în urmă lecții și legende impresionante. Credincioșii respectă extrem de tare această zi în special pentru energia divină din ea, dar și pentru mulțumirea către sfinți pentru ajutorul lor. Azi e o zi deosebită și cu o încărcătură aparte. Conform calendarului populat soborul acestora se serbează trei zile, 8, 9 și 10 noiembrie.

„Luna noimbrie, din punct de vedere religios are în centru, sărbătoarea sfinţilor creştini Mihail şi Gavriil. Prima săptămână din lună este intitulată Săptămâna Miriştei, deoarece este săptămâna în care se termină însămânţările de toamnă şi începe aratul miriştilor pentru însămânţările de primăvară. Cea de-a doua săptămână are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei cu săbii şi puteri ocrotitoare asupra oamenilor şi a turmelor de oi.’’ (artatraditionala.ro)

Prima zi – Capul Arhanghelului
A doua zi – Mijlociul Arhenghelului
A treia zi – Coada Arhanghelului

Sf. Mihail și Gavril - Tradiții și obiceiuri pentru ziua prăznuirii
Sf. Mihail și Gavril – Tradiții și obiceiuri pentru ziua prăznuirii

Tradiții și obiceiuri

Se obișnuiește ca în ziua Sfântului Mihail și Gavril să se împartă pomană pentru sufletele morților către cei nevoiași. De asemenea, un obicei vechi e reprezentat de aprinderea lumânărilor atât pentru oamenii în viață, cât și pentru cei trecuți în neființă. Pomenirea se face pentru toată lumea pentru că tocmai sfinții sunt protectorii tuturor. În unele zone din Transilvania se coace turte, iar areții se împreună cu oile, turta din grâu sau porumb aruncându-se animalelor după ce e bine rumenită. Superstiția arată că dacă turta cade cu fața în sus oile vor fi sănătoase și vor făta, dar dacă va cădea cu fața în jos se spune că le va merge rău. Sfinții sunt cei care iau sufletele celor care mor, iar cei care lucează în această zi riscă să se chinuie în timpul în care ceasul morții va veni.

Rugăciune

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește numele). Să-l scoată din mâna vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rostește numele). Arhanghele Mihail, tu ești căpetenia cetelor îngereşti. Ești voievod al puterilor cereşti, al heruvimilor, al serafimilor şi al tuturor îngerilor. Fii mie păzitor, ajutător la nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni. Izbăveşte-mă, mare Arhanghel, de toate înşelăciunile viclene ale diavolului. Și auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă). Mă rog ţie şi chem numele tău cel sfânt. Grăbeşte-te spre ajutorul meu şi auzi rugăciunea mea!”

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.omu.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Certificate Energetice și Audit

Știați că orice locuință se poate vinde doar dacă proprietarul are certificat energetic pentru ea?

Noi vă ajutăm: suntem profesioniști și la un preț modic aveți certificatul necesar pentru afacerile dvs imobiliare.

Sunați-ne acum la

telefonul mobil 0773 897 010

Spuneți-ne doar unde aveți construcția, de ce tip este… de restul ne ocupăm noi. Veți primi certificatul în timp util.

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea..ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.